Cartofi cu costita la cuptor

de lia maria in Porc, 26 Mai 2010 | 22556 vizualizari

 

O mancare rapida si hranitoare, foarte buna cu muratura.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi
  • 300g costita cruda
  • 100g cascaval
  • 3 oua
  • 1 iaurt
  • 50g unt
  • frunze de patrunjel
  • sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu costita la cuptor:

Cartofii se spala se pun la fiert intregi in apa cu putina sare. Se fierb si ouale si se taie rondele. Cascavalul se da pe razatoare, frunzele de patrunjel se toaca marunt (se impart in trei portii). Costita se taie bucatele mici si se pune in tigaie la prajit, se adauga sare si piper dupa gust. Nu se mai pune ulei deoarece va lasa aceasta grasimea necesara.

Luam o tava de friptura si o ungem bine cu grasimea lasata de costita si incepem asamblarea:

Un rand de cartofi , taiati  felii, jumatate din costita prajita,rondelele de oua si una portie patrunjel, apoi continuam cu cartofi felii , costita ramasa, iaurtul si a doua portie patrunjel. Deasupra, acoperim cu cascaval ras, patrunjelul ramas si untul taiat bucatele.

Se pune la cuptor  pentrut 30’ si se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu costita la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de porc, cu cartofi si rosii la cuptor